Eat it while it lasts

Viaduct Basin / Auckland / New Zealand / maandag 7 januari

Voor de ecologisch compleet incorrecte city-trip één adres: Auckland. Het waait hier vijfendertig knopen uit de verkeerde richting maar ook met meer clemente weersomstandigheden zouden we hier niet weg geraken . Elke dag ontdekken we wel een ander leuk stukje van de stad . We zijn intussen een dag of negen geleden uit ons tent gekropen en terug aan boord komen wonen . En blijkt eens te meer dat alles relatief is, onze LaissezFaire is gewoon een paleis na drie weken in kleine tentjes . Droge bedden, water uit de kraan, geen vliegend ongedierte, tafels en zitmeubilair en iets anders dan bbq en toastbrood om te eten . Sindsdien wisselen we enkele dagen Auckland City af met enkele dagen cruisen tussen de eilandjes hier in de Hauraki Gulf en weer Auckland . We waren net op tijd terug voor een oudejaar op z’n hollands, oliebollen op de steiger incluis, met prima zicht op het vuurwerk . Reuze-gezellig . Boomerang en Seaquest liggen hier intussen ook, en de kinderen amuseren zich te pletter . De hele dag crossen ze van de ene boot naar het andere park of speelplein . Vera zien we nog amper want het speelgoed op de Seaquest is leuker . Aan tafel ontbreken er altijd één of twee van onze kinderen maar die worden dan vervangen door andere, beter opgevoede exemplaren . We werken ook nog altijd een heel klein beetje aan de boot kwestie van met een perfecte boot in Sydney aan te kunnen komen, maar echt moe worden we daar niet van. Het weer is prachtig de mensen zijn hier vriendelijk, het eten is fantastisch . Aardbeien-en kersen-seizoen, haha . Enkel de wijn is niet te drinken . De witte wel nog . Maar de zo geprezen Nieuwzeelandse pinot noir is gewoon rommel . Dus drinken we hier bier, ze verkopen hier overal stella, hoeghaarden chimay en duvel maar dat lopen we straal voorbij . Ze maken hier gewoon lekker lokaal bier, kleine brouwerijtjes die goed bezig zijn . Enige minpuntje is dat ze het nodig vinden om op het etiket te vermelden dat hun gebrouw naar ‘dark chocolate’ of ‘peaty’ zou smaken met ‘hints of goooseberry’ and ‘full citrus flavours’ . Gewauwel dat eigenlijk meer bij wijn- en whisky-slurpende sissies hoort . Maar ja, ze komen van ver en moeten nog veel leren. Genoeg gewauwel, elk één gelukkig nieuwjaar met veel hints of gooseberry gewenst !

3 Reacties op “Eat it while it lasts

 1. een heel gelukkig nieuw jaar aan jullie ook. Moge het een jaar zijn vol geluk, verdere ontdekkingen, vreugde en een goede gezondheid!

  groetjes
  Vanessa,

 2. Gelukkig Nieuwjaar en binnenkort ( ?) een prettige thuiskomst in het momenteel nogal politiek woelige Belgenland. De heuveltjes van Erika zijn er niet meer.

  Nonkel Paul en tante Lieve.

 3. Diana en Noël Deberdt-Comeyne

  Wensen jullier het allerbeste voor 2013 zeker geen ziekenhuizen meer maar wel nog veel leuke momenten op de boot en omgeving met op tijd een lekker lokaal biertje veel vrieden met en zonder kinderen en verder genieten maar . Merci voor de vele verslagen heel mooi om lezen en een beetje mee te genieten en de vele foto’s;
  Groetjes Noël en Diana

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s