Weg uit God’s Own op naar Ozzie

Bay of Islands / New Zealand / donderdag 17 januari

We zijn weg . Met een dagje vertraging weliswaar , acute aanval van analysis paralysis . Het weer op de Tasmanzee, die we nu moeten overvaren, is nogal veranderlijk . Elke drie dagen komt er een storingetje langs. Ten zuiden van Tasmanie en NZ zijn dat toestanden van 940 mbar , in het noorden komen er uit het niets tropische stormen uit de oceaan opborrellen en ten westen van Australie passeren de monsoonstormen . Maar optimist als we zijn, zien wij daartussen een heerlijk hogedruk komen, waarmee wij naar Ozzie zullen glijden . Gisterenmiddag uitgeklaard dan moet je normaal aanstonds het land verlaten, wij hebben gewoon twintig meter verder ons anker laten vallen, een namiddagje met gribfiles en monopoly gevuld. En de wind aan Cape Reinga de tijd gegeven om een beetje van richting te veranderen. Nog eens heerlijk op een stilliggende boot geslapen en nu zijn we halfweg de Bay of Islands . Nog 1100 mijl of zo te gaan. Na bijna drie maanden enkel dagtochtjes te hebben gezeild zien we deze oversteek niet echt zitten . We zijn watjes geworden zeg maar . Zoetwatergarnalen, strandjanetten. Een dosis zout zal ons dus wel deugd doen . Tot in Ozzie. .

6 Reacties op “Weg uit God’s Own op naar Ozzie

 1. de enige echte Jannet

  Lieve mensen, namens de Seaqrew een veilige, comfortabele en plezierige oversteek gewenst! Jammer dat we jullie pas in België weer terugzien…

 2. Lieve vrienden, succes met het laatste stukje van deze reis. Wij en zeker Nick en Luuk vonden het heerlijk jullie weer even te zien!
  Groeten vanaf de Boomerang

 3. Veel succes gewenst met jullie overtocht toi toi toi schip ahoi,XXX

 4. Good luck en de wind van achter.

  Nonkel Paul vanuit het West-Vlaams sneeuwlandschap;

 5. en ook van ons vele groeten en een goeie overtocht

 6. EN OOK VAN ONS EEN VEILIGE VAART GEWENST! TOT AAN DE OVERKANT …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s