Niks dan kommer en kwel (alweer)

Rere Bay / Whangaroa Harbour / New Zealand / zaterdag

Inderdaad, nog steeds Nieuw-Zeeland! Het zit ons echt niet mee! Twee dagen geleden halfvol goede moed uit Opua vertrokken naar Australië . En zie ons hier nu zitten, nog geen dertig mijl verder enkeldiep in de ellende . De wind was blijkbaar niet goed op de hoogte van het weerbericht want in plaats van vijftien uit het zuidwesten blies het negenentwintig knopen uit het noordwesten . Op zich is dat geen probleem, maar het is gewoon niet zo leuk . Na enkele uren twijfelen (tijd zat als je tegen wind aan het beuken bent), hebben we beslist om dan maar Whangaroa Harbour binnen te varen . Een geluk bij al ons ongeluk: het is vermoedelijk een van de mooiste plaatsen op de aardbol om met een boot te bezoeken . Perfect beschut, steile rotswanden met watervallen rond ons, niet te veel andere boten, en stroomopwaarts riviertjes tussen de mangroves om te gaan ontdekken . Riet is op dit ogenblik met onze enige overgebleven kayak (de andere hebben we verkocht) dat riviertje eens op gaan peddelen, Raf en Toon zijn in de dinghy gaan roeien en vermoedelijk andere boten gaan enteren, Vera speelt in de lazybag boven in de giek, elk heeft zo zijn eigen manier om met zijn verdriet om te gaan. Maar een ongeluk komt natuurlijk nooit alleen . Zo waren we gisteren uit miserie oesters gaan plukken, rapen, scheppen met Raf en Toon . De bedoeling was om die dan met een fles Sauvignon Blanc uit de Marlbourough Sounds , die we nog koud hadden staan, op te slurpen om zo toch er een beetje de moed in te houden . Want : op een volle buik staat een vrolijk gezicht! Niets daarvan , de oesters waren nog maar amper open en wat bleek ? De fles in kwestie was verdikke een Chardonnay uit Hawke’s Bay ! Veel te fruitig voor bij die vette oesters van hier . Ja, als het eenmaal begint tegen te zitten, wordt het moeilijk om het tij te keren, natuurlijk. Vicieuze cirkels en zo . Wij proberen hier tussen onze tranen door er nog het beste van te maken, maar normaal verlaten we morgenmiddag dit tranendal en vertrekken dan nog eens naar Australië . .

6 Reacties op “Niks dan kommer en kwel (alweer)

 1. Wim & Riet & family,
  It has been great following your adventure. If you are still in Whangarei
  Harbor we have good friends there Craig & Petra Pilkington. They were here visiting a couple years ago. She is from Germany. Their phone is
  09-4355438 or 09-437-3871. We wish you the best as you move on to
  Aussie Land. Marilynn & Gerry Schuster San Luis Obispo, CA.

 2. Familie Duchamps-Baeyens

  We duimen alvast, veel succes volgende keer!

 3. zoveel miserie terwijl je hier in belgie kan kiezen tussen sneeuwmannen maken en antifouling schuren…

 4. Jullie hebben het maar zwaar jongens… Met een beetje jaloezie volgen we jullie blog, geniet er nog maar even van nu het nog kan!
  groetjes van de Friends!

 5. ocharme, weer een goed doel gevonden voor Music for life…
  groetjes aan de ozzies, als je der ooit nog geraakt..
  Jan en co

 6. he belgische maatjes,
  Wat een geweldige plaatjes hebben jullie weer geschoten. We genieten op afstand met jullie mee!!
  Heel veel succes met de oversteek en vooral van genieten… want thuis in Belgie zal je vast nog vaak aan het ritme van de oceaan denken.
  (zeg ik vanaf de sofa, voor de tv, met een klein griepje door het slechte winterweer…)
  Liefs Anita

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s